De BBM (Brabantse Bond van Muziekverenigingen) werkt nauw samen met de BvOI (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant.

In het kader hiervan organiseren we op 6 oktober 2018 in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles. Deze workshop vindt plaats in Klundert.

Tijdens deze workshop zullen verschillende aspecten de revue passeren. Zo zal aandacht worden geschonken aan: balans tussen gestemd- en ongestemd slagwerk binnen een tutti passage, kleur, techniek, interpretatie, timing, slagtechniek etc.

Er wordt gewerkt met slagwerkensemble Avant Garde uit Klundert.

De workshopleiders zijn Anno Appelo en Frank de Jong

Tijdsplan:
Ontvangst met koffie/thee:                  9.00 uur
Workshop:                                          9.30 – 11.00 uur
Korte pauze:                                      11.00 – 11.15 uur
Workshop:                                         11.15 – 12.30 uur
Lunch:                                               12.30 – 13.30 uur
Theorie:                                            13.30 – 15.00 uurAfsluiting en (netwerk)borrel  15.00 uur

Er zullen 3 werken worden behandeld, 2 werken voor gestemd slagwerkensemble, waarbij ook het ongestemde slagwerk nadrukkelijk wordt belicht, en 1 stuk voor ongestemd slagwerkensemble. (niveau 4e t/m 1e divisie).

Tijdens de middagsessie wordt er ook aandacht besteed aan het jureren van slagwerkensembles en wordt de matrix besproken.

Meer informatie over deze workshop vindt u hier.

 Aanmelden kan middels het inschrijfformulier.